Cookies Izjava o kolačićima

KORIŠĆENJE KOLAČIĆA I DRUGE TEHNOLOGIJE ZA PRAĆENJE OD STRANE KOMPANIJE Froneri ® Adriatic d.o.o.

Hvala vam što ste posetili www.icecreamland.eu („Sajt“). Ova izjava o kolačićima se odnosi na Sajt, sve sajtove ili brendirane stranice na platformama treće strane (npr. YouTube ili Facebook), kao i na aplikacije kojima se pristupa ili koje se koriste putem navedenih sajtova ili platformi koje vodi kompanija Froneri ili koje se vode u njeno ime („Froneri Sajt“).

Korišćenjem Sajtova kompanije Froneri ili, odabirom opcije „prihvatam“ na baneru/prozoru koji je naslovljen „Kolačići“ na početnoj stranici našeg Sajta slažete se sa našom upotrebom kolačića i druge tehnologije za praćenje u skladu sa ovom izjavom i odredbama domaćeg zakona. U svakom trenutku možete da povučete svoju saglasnost za upotrebu kolačića. Ako se ne slažete sa našom upotrebom kolačića i druge tehnologije za praćenje na ovaj način, trebalo bi da podesite podešavanja našeg pregledača u skladu sa tim ili da ne koristite Froneri Sajt. Ako onemogućite kolačiće koje koristimo, to može da utiče na vaše korisničko iskustvo dok se nalazite na Froneri Sajtu.

Kada koristite mobilni uređaj za povezivanje na internet, trebalo bi da pročitate i izjavu o privatnosti konkretne aplikacije koju koristite da biste razumeli specifične prakse prikupljanja podataka koje ona koristi.

  1. Šta su kolačići? Kolačići su mali tekstualni fajlovi koji se stavljaju na vaš računar od strane sajtova koje posećujete. Oni su u širokoj upotrebi i u funkciji su rada sajtova, ili njihovog efikasnijeg rada, kao i u funkciji pružanja informacija vlasnicima sajta. Pročitajte tekst u nastavku za detalje o tome koje informacije sakupljaju kolačići i kako mi koristimo te informacije.

Za više informacija o vrsti podataka koje obično prikupljamo, pročitajte našu izjavu o privatnosti .

  1. Kako i zašto koristimo kolačiće? Koristimo kolačiće kako bismo poboljšali upotrebu i funkcionalnostFroneri Sajtova i bolje razumeli kako posetioci koriste Froneri Sajtove i alate i usluge koje se nude na njima. Kolačići nam pomažu da prilagodimo Froneri Sajtove vašim ličnim potrebama, da poboljšamo njegovu jednostavnost za korišćenje, da dobijemo povratne informacije o zadovoljstvu kupaca i da komuniciramo sa vama na drugim mestima na internetu.
  2. Koje vrste kolačića mogu da se koriste na FroneriSajtovima? Na Froneri Sajtovima se koriste sledeće vrste kolačića:

Privremeni kolačići Privremeni kolačići se brišu kada zatvorite pregledač. Kada ponovo pokrenete pregledač i vratite se na sajt koji je kreirao kolačić́, sajt će vas tretirati kao novog posetioca.

Trajni kolačići Trajni kolačići ostaju u vašem pregledaču sve dok ih ne obrišete ručno ili dok ih pregledač ne izbriše na osnovu trajanja postavljenog unutar kolačića. Ovi kolačići vas prepoznaju kao posetioca koji ponovo dolazi na sajt.

Neophodni kolačići Neophodni kolačići su neophodni isključivo za rad određenog Froneri Sajta. Oni vam omogućavaju da se krećete po sajtu i koristite njegove funkcije.

Kolačići koji nam šalju informacije Ovo su kolačići koje postavljamo na Froneri Sajtove i čitljivi su samo za taj sajt. Ovi kolačići su poznati kao „kolačići prve strane“.

Takođe postavljamo kolačiće na oglase koji se nalaze na drugim sajtovima u vlasništvu trećih lica (npr. Facebook). Dobijamo informacije putem tih kolačića kada kliknete na oglas ili imate interakciju sa njim. U ovoj situaciji kompanija Froneri postavlja „kolačiće treće strane“. Kompanija Froneri može da upotrebljava navedene informacije dobijene ovim kolačićima kako bi vam se prikazivali reklamni oglasi koji su relevantni za vas i koji vas zanimaju, što se određuje prema vašem ponašanju na mreži.

Kolačići koji šalju informacije drugim kompanijama Ovo su kolačići koji su postavljeni na Froneri Sajt od strane kompanija koje su naši partneri (npr. Facebook ili oglašivači). Postoji mogućnost da one koriste podatke prikupljene putem ovih kolačića radi anonimnog ciljanog oglašavanja prema vama na drugim sajtovima, na osnovu vaše posete ovom Sajtu. Na primer, ako koristite vidžet za društvene mreže (npr. Facebook ikonicu) na Sajtu, on će snimiti vaše „deljenje“ ili „sviđanje“. Facebook (kao kompanija koja postavlja kolačić) prikuplja podatke.

  1. Kolačići koji se koriste na ovom Sajtu

Korišćeni kolačić/vrsta i kategorija

Namena

Da li ovaj kolačić prikuplja moje lične podatke?

Detalji

Tehnički kolačići Kategorija: Neophodni kolačići

Neophodni kolačići su neophodni isključivo za rad određenog Froneri Sajta. Oni vam omogućavaju da pregledate sajt i koristite funkcije koje vam nudimo.

Ne, oni vas ne prepoznaju kao pojedinca. Svi podaci se prikupljaju i grupišu anonimno.

Indikativni kolačići: has__js, cookie-agreed, webform- [n]

Kolačići efikasnosti Vrsta: Analitika Kategorija: Trajni Privremeni Kolačići treće strane:

Pomozite nam da razumemo interakciju korisnika sa našim Sajtom tako što ćete nam dozvoliti pristup informacijama o posećenim delovima sajta, vremenu provedenom na njima i eventualnim problemima sa kojima ste se susreli, kao što su npr. poruke o greškama. Na ovaj način nam pomažete da unapredimo efikasnost svojih sajtova.

Ne, oni vas ne prepoznaju kao pojedinca. Svi podaci se prikupljaju i grupišu anonimno.

Google Analytics; https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs... DoubleClick; https://support.google.com/adsense/answer/2839090?hl=en

  1. Druge slične tehnologije Sajtovi kompanije Froneri takođe koriste druge tehnologije za praćenje uključujući IP adrese, evidencijske datoteke i piksel-pločice, što nam isto pomaže da prilagodimo Sajtove kompanije Froneri vašim ličnim potrebama.

IP adrese IP adresa je broj koji računari na mreži koriste za identifikaciju vašeg računara svaki put kada koristite internet. Postoji mogućnost da evidentiramo IP adrese u sledeće svrhe: (i) otklanjanje tehničkih problema, (ii) održavanje bezbednosti i sigurnosti sajta, (iii) bolje razumevanje način na koji se koriste naši sajtovi i (iv) bolje prilagođavanje sadržaja vašim potrebama u zavisnosti od zemlje u kojoj se nalazite.

Evidencijske datoteke Mi (ili određena treća strana u naše ime) možemo da prikupljamo informacije u obliku evidencijskih datoteka koje beleže aktivnosti na sajtu i prikupljaju statistiku o korisničkim navikama pri korišćenju sajtova. Ovi unosi se generišu anonimno i pomažu nam da prikupimo – između ostalog – (i) informacije o vrsti pregledača i operativnog sistema koje korisnik upotrebljava, (ii) informacije o sesiji korisnika (npr. URL adresa sa koje je korisnik došao, datum i vreme posete našem sajtu, stranice koje je korisnik pregledao na našem sajtu i koliko dugo ih je pregledao) i (iii) druge slične informacije o navigaciji ili putanji korisnika.

Piksel-pločice Ponekada na Froneri Sajtovima koristimo piksel-pločice (ili jasne GIF datoteke). Piksel-pločice su mali stringovi koda koji obezbeđuju metod slanja grafičke slike na internet stranicu u cilju prenosa podataka nazad do nas. Informacije prikupljene putem piksel-pločica mogu da obuhvataju informacije o tome kako korisnik reaguje na imejl kampanju (npr. kada je mejl otvoren, gde se korisnik povezuje iz mejla itd.). Informacije od piksel-pločica koristimo za različite namene, uključujući izveštavanje o saobraćaju na sajtu, brojanje jedinstvenih poseta, reviziju oglašavanja i imejla i izveštavanje o istim, kao i personalizaciju.

  1. Upravljanje kolačićima/preferencijama Trebalo bi da osigurate da podešavanja na vašem računaru odražavaju da li želite da prihvatate kolačića ili ne. Možete da podesite pregledač tako da vas upozori pre nego što prihvatite kolačiće ili da ih jednostavno odbija. Prisustvo kolačića nije neophodno za korišćenje velikog broja delova Froneri Sajtova ili navigaciju na njima, ali može da se desi možda nemate pristup svim funkcijama na Froneri sajtovima ako to učinite. Uz pomoć tastera za pomoć na svom pregledaču (to može da bude npr. Internet Explorer ili Firefox) možete da saznate kako se ovo radi. Ne zaboravite da ako koristite različite računare na različitim lokacijama, potrebno je da osigurate da svaki pregledač bude prilagođen vašim željama u pogledu kolačića.

Kako piksel-pločice čine deo stranice sajta, njihovo korišćenje nije moguće „otkazati“, ali možete poništiti njihovo delovanje tako što ćete otkazati kolačiće koje oni postavljaju. Pored toga, ako je dostupno, možete da izaberete da omogućite da se kolačići stavljaju na vaš računar ili da otkažete njihovo korišćenje tako što ćete posetiti sledeće sajtove i odabrati kolačiće kompanija čije korišćenje želite da otkažete: http://www.aboutads.info/choices/#completed or http://www.youronlinechoices.eu/ .

  1. Pravne napomene – ažuriranje Zadržavamo pravo da unesemo izmene i ispravke u ove napomene. Molimo vas da s vremena na vreme proveravate izmene, ispravke i nove informacije na ovoj stranici. Ove napomene su poslednji put ažurirane 20. decembra 2016.

© 2016 Froneri. Sva prava zadržana